Тактически курс на Европейската транспортна авиация ще стане факт през март в Пловдив

0 прочитания

Европейски тактически тренировъчен курс за напреднали – транспортна авиация (EAATTC) ще се проведе на летище Пловдив между 23 март и 3 април 2015 г. Това съобщават от Европейската отбранителна агенция, под чиято егида е той.

Целта на тактическия курс е обучение на летателни екипажи в сериозна тактическа среда, при избягване на заплахи от противникови зенитни средства и изтребители. Екипажите ще извършват задачи по спускане на товари и парашутисти и кацания в полеви летища. Курсът се състои от теоретична и практическа част.

През 2015 г. Европейската отбранителна агенция ще проведе общо три такива курса. Първият е в Пловдив, вторият е през май в Орлеан, Франция, а последният е в Сарагоса, Испания през септември. На всяко от тях ще участват по шест страни с по един самолет.

Голямото учение EATT, което през миналата година бе в България, тази година ще стане факт през юни в Португалия. В него ще вземат участие 14 самолета от 11 страни, сред които не е България.

Отделно в Италия ще станат факт три курса за инструктори, а през октомври във Виена ще се проведе симпозиум на Европейската транспортна авиация.  

Свързани теми

Предишна публикация
Има сериозен кандидат за концесия на летище Горна Оряховица
Следваща публикация
България ер обяви ново партньорство с Air Berlin
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню