Задържаните български авиатори ще бъдат освободени скоро

0 прочитания

Очаква се скоро шестимата българи, работещи за ООН и задържани от бунтовници в Судан, да бъдат освободени. Това заяви по БНТ1 изпълнителният директор на “Хели Ер” Захари Алексиев. Телевизията разпространи първа снимка на сънародниците ни от мястото, където ги държат.

„Екипажът е жив и здрав, хората са живи и здрави, настанени са в място, което е безопасно. Действително това място е под контрола на тези сили, които се явяват антиправителствени в случая, но се надяваме в най-скоро време случаят да бъде разрешен, може би днес, утре.”, каза още Алексиев пред БНТ1. Той заяви още, че няма искания за откуп.

Задържаните служители на „Хели ер” са двама пилоти, един борден инженер и трима техници. Техните имена не се съобщават, но от компанията заявиха, че са в непрекъсната връзка със семействата им.

„Нашите съграждани са добре. За тях се преговаря на най-високо ниво от ООН. Когато имаме повече информация ще ви я дадем. Не става въпрос за плен в случая.”, заяви днес външният министър Даниел Митов.

Инцидентът с Ми-8 на „Хели ер” е станал на 26 януари следобед. Машината е била принудена да се приземи на територия контролирана от бунтовническата групировка Движение за суданско народно освобождение – Север. Судански военен самолет е открил приземения вертолет и е видял, че по него няма видими поражения.  

Свързани теми

Предишна публикация
Годишен анализ на ВВС
Следваща публикация
Български авиатори са задържани в Судан
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню