Продължават надеждите за бързо освобождаване на задържаните в Судан авиатори

0 прочитания

Надеждите за бърза развръзка на инцидента с шестимата задъжани български авиатори в Судан продължава да са живи. Водят се преговори на високо ниво, които се очакват да приключат успешно.

„В момента Движение за суданско народно освобождение – Север е в интензивни преговори с представители на ООН за предаването на шестимата българи, всички са в добро състояние“, заяви Мубарак Абдурахман Ардул, говорител на организацията. Изявлението му бе разпространено днес, 29 януари, към 11,00 часа българско време.

Шестимата българи бяха принудени да приземят вертолета, с който са летели в отдалечен район, на границата с Южен Судан. Екипажът е в лагер на антиправителствени бунтовници. Машината на българската компания „Хели ер“ работи в района по договор със Световната продоволствена програма на ООН.

Шестимата българи са добре. С тези думи започват всички, които работят по решаването на кризата и в България и в Судан. „Говорихме с тях отново днес и те потвърдиха, че са добре и не са пострадали. Правим всичко по силите си, за да бъдат освободени“, коментира говорителят на Световната програма на ООН по прехраната Амор Алмагро.

Преговорите за освобождаването на българите в Судан се водят на най-високо ниво в ООН. Алмагро обясни, че това е първият подобен инцидент за последните две години. От „Хели ер” потвърждават, че още осем техни машини участват в хуманитарни мисии в Африка.  

Свързани теми

Предишна публикация
Генерал Михов: Изтребителят да е нов от завода
Следваща публикация
Генерал Радев: През май оставаме с два МиГ-29
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню