Генерал Михов: Изтребителят да е нов от завода

2 прочитания

„Лично моята позиция винаги е била – Нов, но от завода! А не втора или трета ръка. Не просто нов за България, а нов от завода!”, това заяви по повод покупката на нов боен самолет за ВВС генерал о.р. Михо Михов пред Военния телевизионен канал.

„Всичко онова, което е необходимо като изследване, като съпоставки, дори и аналогии, е направено и от ВВС, и от Щаба на отбраната. Министерството трябва да има пълния кураж да внесе проекта и заявката към Министерския съвет, за да се вземе крайното решение – закупуваме нов самолет.”, каза още генерал Михов, който в момента е депутат от АБВ и председател на комисията по отбрана в парламента.

Бившият началник на ГЩ каза, че не бива да се плашат данъкоплатците, че още сега трябва да се отделят пари за проекта, вероятно намеквайки за различните схеми с разсрочено плащане. Михов заяви още, че не ни трябват четири или осем самолета, а пълнокръвна ескадрила –12 до 16 изтребителя.

„Най-страшното е, че пилотите ни са на границата на издръжливостта – каза още генерал Михов – и по брой подготвени пилоти, и по натовареност, и по интензитет на носене на дежурствата. Те са с нальот на година по 30-40 часа и е неморално да ги заставяш да дежурят, защото всяко излитане може да завърши с катастрофа! А тогава загубите на човешки живот и на тази техника, която все още е боеготова и боеспособна, са неизмерими с отношението на държави, партии и други ръководства.”  

Свързани теми

Предишна публикация
Генерал Радев: Дежурството на бойната авиация няма да спре
Следваща публикация
Продължават надеждите за бързо освобождаване на задържаните в Судан авиатори
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню