Министър Ненчев: Тази седмица ще преговаряме за ремонт на МиГ-29

2 прочитания

„Още тази седмица започваме разговори за ремонт на няколко от МиГ-овете и се надявам, че няма да останем само с два изправни изтребителя”, това заяви министъра на отбраната Николай Ненчев в предаването „Здравей, България” по Нова.

Ненчев потвърди думите на генерал-майор Румен Радев, че има опасност да останат само два изправни МиГ-29 през май 2015 г.

„Това е така. Състоянието на българската военна авиация никак не е добро. Аз не веднъж съм правил изявления по тези въпроси.”, каза още министър Ненчев. Той още заяви, че командирът на ВВС генерал Радев има пълната му подкрепа за поддръжката на авиационната техника.

Министър Ненчев каза, че като цяло българската военна техника е прекалено зависима от Русия и не е съвместима с НАТО.

„До септември имаме договор с Русия за поддръжката на МиГ-29. След това ние ще потърсим друга фирма, която на по-добри цени да продължи да извършва тези ремонти”, заяви военният министър, с което потвърди думите си от преди няколко седмици, че ще се търси опция за поддържката на изтребителите чрез Полша.

Всекидневникът „Труд“ съобщава, че се касае за спешен ремонт на осем двигателя РД-33, плюс още осем на по-късен етап, както и доставка на други стоки и консумативи за около 30 млн. лева.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Русенската община стана собственик на Щръклево
Следваща публикация
Задържаните български авиатори са освободени
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню