АО28 с нов директор

3 прочитания

Правителственият „Авиоотряд 28” (АО28) има нов директор от днес, 12 февруари 2015 г. Това е Венелин Рачев, който до момента бе главен инженер от отряда.

Досегашният директор АО28 Тодор Бояджиев е подал оставка вчера, 11 февруари, часове преди инцидента със самолета на премиера Бойко Борисов, който снощи кацна аварийно в София след проблем с колесника.

„Надявам се, че е случайно съвпадение, но изпълнителният директор на „Авиоотряда“ подаде оставка днес“, каза по време на пресконференция късно снощи транспортният министър Ивайло Московски.

Повод за напускането на Бояджиев е ограниченият бюджет на авиоотряда. Той е аргументирал оставката си с това, че с отпуснатия бюджет не може да осигури техническото обслужване на летателните средства в състава на отряда. По думите му има недостиг от 600 000 лв. за ремонта на един Ми-8, за който са поискани средства от Министерството на финансите, откъдето е получен отрицателен отговор. 

В рамките на пет години са сменени петима директори на АО28. През ноември 2009 г. Цвятко Луканов е сменен от Пенчо Пенчев, който остава начело до юни 2013 г., когато подава оставка. В последствие на Пенчев му е повдигнато обвинение за длъжности престъпления, докато е директор.

Атанас Балджиев пое временно поста и остана на него до ноември 2014 г., когато новоназначения транспортен министър Ивайло Московски заяви, че няма доверие на ръководството на отряда и постави за директор Тодор Бояджиев.  

Свързани теми

Предишна публикация
Нова съвместна тренировка с НАТО-вски С-17
Следваща публикация
Вертолет на Хели ер спаси сноубордист
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню