Отново проблем с правителствения Falcon 2000

3 прочитания

Falcon 2000 на правителствения „Авиоотряд 28” при тестване проведено днес пак е дал индикация, че колесникът не се прибира. За това съобщи всекидневникът “24 часа”.

По-късно от Министерството на транспорта уточниха, че това е станало при наземни тестове на правителствения самолет от звеното за разследване на авиопроизшествия. Самолетът изобщо не е пускан за полети, а още се проучва какво причини инцидента на 11 февруари 2014 г. при излитането на премиера Бойко Борисов за Брюксел.

Швейцарските експерти, които пристигнаха, за да огледат машината, си заминаха, но още не е ясно къде е повредата – дали в софтуера, дали в някой кабел, или нещо друго.

След заседанието на Министерския съвет министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че няма доклад от разследването, но доколкото са му обяснили, причината колесникът да не се заключи и да се спусне отново е в електрониката.

На въпрос на “24 часа” има ли саботаж, той отрече и заяви, че никога не го е твърдял. Причините за напускането на шефа на авиоотряда Тодор Бояджиев няколко часа преди полета на Борисов са поради финансовото състояние на авиоотряда.

“Той ни писа три пъти писма, ние ги изпращахме във финансовото министерство и оттам ни отговаряха, че нямат възможност да осигурят допълнително финансиране”, заяви министърът.

Министърът обмисля дали да предложи на правителството да бъде продаден големият Aibus A319 и той да бъде заменен с по-малък самолет с 30 места. А319 бил твърде голям и затова престоявал на стоянката, по думите на министъра.

Колкото до намерението му авиоотрядът да не е към министерството на транспорта, Московски каза: “Никой не го иска, така че няма на кого да го дам.”  

Свързани теми

Предишна публикация
Фондация „Български ВВС” моли за помощ за построяването на реплика на „Йорданов-1”
Следваща публикация
Спасиха още двама туристи с вертолет над Банско
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню