Генерал Радев: Закъсняваме с решението за изтребителя

2 прочитания

„Крайно време е да се вземе решение за новите самолети, с които да се превъоръжи бойната авиация“, заяви при посещението си в авиобаза Крумово командирът на ВВС гененерал майор Румен Радев, цитиран от агенция Кросс.

Той обясни, че многоцелевите изтребители от нов тип трябва да бъдат доставени възможно най-бързо, а процесът е сложен и отнема доста време.

Според генерал Радев военната експертиза е изготвила обстоен доклад с параметрите, на които трябва да отговарят новите машини.

„Следващите стъпки са докладът да бъде внесен в Министерския съвет, а след това – в НС. Ако парламентът даде зелена светлина на проекта, трябва да се обяви конкурс. Нашият апел е решението да не се отлага“, допълни генерал Радев.

Думите на командирът на ВВС бяха използвани за политически цели, след като от трибуната на Народното събрание лидерът на ПП Атака Волен Сидеров заяви, че правителството планира да купи употребявани изтребители от САЩ с част от новия дълг. Липсват всякакви индикации, че в това изказване има истина.  

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС помогнаха за трансплантация
Следваща публикация
Нов командир на 24-та авиобаза
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню