Военният министър благодари на авиаторите в Крумово

5 прочитания

„Благодаря Ви, момчета. Това, което направихте в последните дни, има ключово значение в бедствената ситуация, в която се намира страната. Искам да Ви предам поздравите от премиера и да Ви уверя, че имам волята да извърша необходимите реформи, за да повишим авторитета и да подобрим състоянието на Българската армия“, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред личния състав на 24-та авиационна база Крумово.

„Имаме готовност и в следващите дни да окажем пълно съдействие там, където е необходимо, тъй като метереологичните прогнози ни притесняват“, подчерта министър Ненчев пред журналисти в авиобаза Крумово.

По време на разговора военнослужещите запознаха министъра с необходимостта от дооборудване и модернизация на техниката, с което ще гарантират по-големи способности за оказване на помощ на населението и изпълнение на задълженията си.

От своя страна командирът на базата в Крумово, бригаден генерал Петьо Мирчев уточни , че от 9 март до днес 11 март 2015 г., два вертолета Cougar са извършили четири полета над Смолянско и област Кърджали. Два от полетите, включително и полетът, който е бил извършен днес, са били за обследване на далекопреносната мрежа и са осъществени съвместно с експерти на EVN.  Благодарение на това са спестени усилията на екипите за две седмици напред, като работата по възстановяването ще започне веднага, обясни генерал Мирчев. 

По думите му  е много възможно в района на Ардино проблемът с електричеството да бъде решен още утре. Генерал Мирчев припомни, че при спасителните операции, които са били проведени в изключително тежки и трудни условия, е била оказана помощ на родилка, евакуирана е онкоболна жена, а в няколко населени места са били доставени храни  и лекарства , включително е бил инжектиран на нуждаещ се инсулин.

За отговорната и добре свършена работа министър Ненчев ще настоява пред министър председателят Бойко Борисов и пред президента Росен Плевнелиев екипите, участвали в спасителните операции да бъдат наградени.  

Свързани теми

Предишна публикация
Летище Пловдив с нов директор
Следваща публикация
Вертолети на ВВС помагат в Родопите [обновена със снимки и информация]
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню