Министър Ненчев: Въпросът с изтребителя може да се реши още тази година

7 прочитания

„Предстои ми едно посещение в САЩ, вероятно през май, работим много активно там… Преди няколко дни получих доста обнадеждаваща информация в тази посока. Така, че въпросът би могло да бъде решен още през тази година.”, това заяви военният министър Николай Ненчев в интервю за вестник „Стандарт”.

Министър Ненчев заяви, че има силна воля да реши въпроса с новия изтребител и че според изчисленията на МО парите, които ще се вложат в поддръжката на МиГ-29 ще са същите, които ще са нужни за експлоатацията на същия брой съвременни многоцелеви изтребители.

Ненчев заяви, че вариантите в момента са за нов изтребител и такъв втора ръка, но не дава детайли относно евентуалните реалистични опции, нито за каква обнадеждаваща информация става въпрос.

Министърът на отбраната посочи, че се относно финансирането се разглеждат различни опции за разсрочено плащане, а годишните вноски да са в рамките на сума, която може да бъде плащана от бюджета.

„Другият вариант какъв ще е? Ако някой ни ги подари и не се налага да плащаме. Има и такъв вариант. С много сериозни усилия и аргументи да се опитаме да убедим някои от партньорите да ни ги предостави.”, разсъждава още Ненчев.  

Свързани теми

Предишна публикация
Премиерът Борисов благодари на авиаторите от Крумово и обеща покупката на медицински вертолети
Следваща публикация
Двама нови пилоти в Долна Митрополия с подготовка за нов клас
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню