ВВС в акция и през уикенда

5 прочитания

Силите и средствата на ВВС бяха ангажирани и през този уикенд с осигуряване на българските граждани. На 14 – 15 март Военновъздушните сили извършиха медицинска евакуация и обезвредиха невзривен боеприпас. Това съобщават от там.

Самолет C-27J Spartan от 16-та транспортна авиогрупа Враждебна извърши спешен полет до Бургас в неделя, 15 март, за медицинска евакуация на тежко болен. Командир на полета беше майор Георги Стоименов, а помощник-командир капитан Георги Пъшев. Самолетът излетя от летище Враждебна в 19,41 часа и се върна в 21,31 часа.

На борда на самолета беше и медицински екип от Военномедицинска академия – София.

На 14 март (събота) бе активирано „Формирование за разузнаване и унищожаване на невзривени бойни припаси” към Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в жилище на ул. „Дойран” 54 в Плевен.

Под ръководството на капитан Деян Христов специалистите от формированието идентифицираха и внимателно анализираха боеприпаса – силно корозирала отбранителна ръчна граната. След като извършиха проверка на района за наличие на други боеприпаси, военнослужещите транспортираха гранатата на безопасно за населението място, където я унищожиха чрез взривяване.  

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz Air пуска пет нови дестинации от София
Следваща публикация
Премиерът Борисов благодари на авиаторите от Крумово и обеща покупката на медицински вертолети
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню