Млади летци ще стрелят с L-39 по земни цели

4 прочитания

Новата програма за летателна подготовка на млади летци за изтребителната ни авиация премина в следващ етап. Предстоят стрелби по земни цели с учебните самолети L-39. Това съобщават от ВВС.

В периода 23 март – 3 април 2015 г. на полигон Елена ще се проведе следващият етап от подготовката. Инструкторският състав – капитаните Дилян Дилов и Петър Муков и майорите Пламен Попов, Станимир Кръстев, Петко Димитров иАнтон Дялков ще възстанови летателната си подготовка за бомбопускане с реални бомби от обикновен и сложен маньовър единично и в двойка, и за стрелба по земна цел с оръдие ГШ-23 и НУРС на самолети L-39ZA.

Младият летателен състав от интензивния курс – капитан Борис Масларов и старши лейтенантите Янчо Христов, Владимир Петров, Кирил Гинев, Георги Велев и Светослав Петров ще премине обучението след това.

Стартирала през ноември 2015 г., новата методика за обучение постави началото на решителна трансформация на системата за обучение на млад летателен състав. Десетте избрани летци преминаха през няколко фази на обучението, подпомагани от своите инструктори. Обучението ще даде високоподготвени млади пилоти, които лесно и бързо ще могат да се приучат на изтребител.  

Свързани теми

Предишна публикация
Започнаха полетите от тактическия курс на Европейската военно-транспортна авиация
Следваща публикация
Подполковник Филип Ангелов за спасителните акции над Родопите
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню