Успешно е свален записа от едната черна кутия на полет 4U9525

7 прочитания

Успешно е свален записа от рекордера на разговори в пилотската кабина (CVR) на фаталния полет 4U9525 на Germanwings. Това са съобщили от френския разследващ орган BEA (Bureau d’Enquetes et d’Analyses pour la sécurité de l’aviation civile).

Директорът на BEA Реми Жоти е съобщил, че повреденият рекордер е открит вчера около 17,00 часа местно време край останките на самолета. Той е бил пренесен в Париж, където днес сутринта е започнало свалянето на аудио файловете от него.

Жоти е съобщил, че вече е започнал анализа и че гласовете и звуците са ясно чуваеми, а записът продължава до самата катастрофа.

„Рано е за каквито и да е изводи. Не знаем защо е започнало спускането, нито защо екипажът не е реагирал на запитванията на РВД”, е заявил директорът на ВЕА, обяснявайки, че е необходимо записа от разговорите в кабината да се сложи в контекста на полетните данни.

Все още не е намерена другата черна кутия – записвача на полетни данни (FDR). Надеждите са, че това ще стане бързо.

Останките на земята говорят за удар с висока скорост, което до някъде отхвърля теорията за разпад на машината във въздуха. Източници близки до разследването са посочили, че бордната система ACARS не е излъчила сигнал за технически отказ на борда.

Френското разследване е заявило, че последната комуникация на екипажа с РВД е била около минута преди започване на спускането. Тя е била с рутинен характер и е давала разрешение на екипажа да поеме към навигационна точка IRMAR.

При катастрофата на А320 на Germanwings във Френските Алпи загинаха всички 150 човека намиращи се на борда.  

Свързани теми

Предишна публикация
Един от пилотите е бил заключен извън кабината при катастрофата на Germanwings
Следваща публикация
Катастрофата на Germanwings – обобщение
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню