Един от пилотите е бил заключен извън кабината при катастрофата на Germanwings

2 прочитания

Един от двамата пилоти на фаталния A320 на Germanwings e бил заключен извън пилотската кабина, докато другия му колега е останал сам вътре до сблъсъка с Френските Алпи. Това съобщава вестник The New York Times, позовавайки се на свой високопоставен източник в разследването.

Данните за това са получени при първоначалното прослушване на записите на разговорите в пилотската кабина, съобщава вестникът.

Източникът твърди, че на записа се чуват дружески и рутинни разговори при излитането от Барселона и последвалия набор на височина. След това записът показва, че един от пилотите напуска кабината и не може да влезе обратно.

„Пилотът отвън почуква леко, но не последва отговор. След това започва да чука все по-силно, но колегата му не отговаря. Накрая човекът отвън се опитва да разбие вратата, но вътре в кабината не се чува нищо”, разказва източника на вестника, който пожелава да остане анонимен, поради продължаващото разследване.

„Не знаем защо единият пилот излиза от кабината, но сме абсолютно сигурни, че в момента на катастрофата вътре е само един от екипажа, който не отваря вратата на колегата си”, заявява източникът.

Френските разследващи органи BEA, френската прокуратура и заетите с операцията по издирване на останките са отказали коментар за The New York Times.

Единственото, което се знае официално до момента е че малко след достигането на крейсерската височина на полет, самолетът е започнал да се спуска и се е разбил във Френските Алпи, на около 100 km северно от Ница. Няма оцелели сред 144-те пасажери и шестимата души екипаж.

Вчера бе обявено, че едната черна кутия, която съдържа записите на разговорите в пилотската кабина е била успешно отворена и от нея са свалени аудио файловете, които са били с добро качество.  

Свързани теми

Предишна публикация
До края на годината трябва да се получат медицински вертолети
Следваща публикация
Успешно е свален записа от едната черна кутия на полет 4U9525
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню