Вторият пилот в катастрофата на Germanwings е прикривал здравословното си състояние

1 прочитания

Андреас Лубиц, вторият пилот на катастрофиралия А320, е имал издаден болничен лист за деня на полета 4U9525, но въпреки това не е представил пред работодателя си документа и се е качил на борда на самолета. Това съобщава Die Welt, като цитира позиция на прокурора на Дюселдорф Ралф Херенбрюк.

Документът е бил разкрит по време на обиска в дома на пилота, който беше извършен снощи, след като френската прокуратура обяви, че Лубиц е действал преднамерено при свалянето на самолета.

В апартамента са открити „документи с медицинско съдържание“, в които е описано наличието на болестно състояние и е предписано съответстващо медицинско лечение, съобщават от прокуратурата в Германия.

Сред намерените документи има „скъсан актуален болничен лист, който включва предписание за отпуск в деня на катастрофата“. Не е разкрита информация за заболяването на Лубиц, описано в болничния документ.

Според предварителните предположения на разследващите Андреас Лубиц е скрил информацията за заболяването си от работодателя и колегите си.

Bild разкри, че през 2009 г. Лубиц е страдал от депресия, която е повлияла на неговото пилотско обучение. Актуалното му заболяване, обаче не е било от такова естество са заявили от Университетската болница в Дюселдорф.

При обиска не е е открито „прощално писмо“ или друг документ, който да разкрие мотиви за деянието на Лубиц. Няма и данни за политически или религиозни мотиви, предизвикали поведението на втория пилот.

Данните, събрани от обиска, ще бъдат представени и на френските следователи, пише още в съобщението на прокуратурата в Дюселдорф.  

Свързани теми

Предишна публикация
A320 аварира в Халифакс
Следваща публикация
Умишлени действия на втория пилот са вече водеща версия за катастрофата на Germanwings
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню