САЩ праща F-15 в България в рамките на операция Atlantic Resolve

8 прочитания

ВВС на САЩ изпраща 12 изтребителя F-15C/D и около 200 души персонал с цел усилване на присъствието в Европа в рамките на операция „Atlantic Resolve”. Групата изтребители ще бъде разположена в Холандия и после в България. Това съобщават от ВВС на САЩ.

Усилващата група е от състава на 125-то изтребително крило Джаксънвил, част от Въздушната национална гвардия на Флорида. Изтребителите ще се разположат в Европа към средата на април 2015 г.

Основната задача на усилващите части е да засилят присъствието на въоръжените сили на САЩ в Европа, в рамките на операция „Atlantic Resolve” и да участват в летателни тренировки със съюзниците от НАТО, както и да засилват съвместимостта между съюзниците.

Изтребителите на Въздушната национална гвардия на Флорида първо ще се пребазират в холандската авиобаза Лейварде, след което ще пристигнат в авиобаза Граф Игнатиево.

Силите на Въздушната национална гвардия на Флорида ще останат в Европа до шест месеца, като точната продължителност зависи от нуждите на Европейското командване на САЩ.

По неофициална информация изтребителите F-15 ще останат в Граф Игнатиево до средата на лятото.

Свързани теми

Предишна публикация
Генерал Михов: Недопустимо е да губим въздушен суверенитет
Следваща публикация
Президентът Росен Плевнелиев повиши в звание офицери от Българската армия
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню