САЩ пребазират стратегически бомбардировачи в Безмер

22 прочитания

Шест стратегически бомбардировачи B-1B Lancer ще бъдат пребазирани от САЩ в българската авиобаза Безмер. Прехвърлянето на бойните самолети е в рамките на американската операция „Atlantic Resolve”.

Шестте B-1B са от състава на 37-ма бомбардировъчна ескадрила от 28-мо крило, Елсуърт, Южна Дакота. Очаква се машините да пристигнат не по-късно от края на април 2015 г.

Самолетите ще останат в България до края на август, но ще има възможност за тяхно ново пребазиране в рамките на операция „Atlantic Resolve”.

Бомбардировачите ще отработват съвместни действия с ВВС на България, Румъния и Турция над Черно море, както и ще извършват учебни бомбопускания на полигон „Елена”.

Авиобаза Безмер все още се ремонтира по програма на НАТО, но част от работите ще се ускорят за да могат да бъдат приети бомбардировачите B-1B в края на месеца. Започнало е строителство на шест леки укрития в които да се поместят бомбардировачите.

 

 

 

 

 

 

Весел 1-ви април 🙂 По-стари наши шеги за 1-ви април:

Офшорка взима на концесия Летище София Lufthansa Group придобива „България ер” Започва работа по българска ракета носител София се сдобива с ново летище България купува F22  

Свързани теми

Предишна публикация
L-39 стреля по земни цели
Следваща публикация
Морските летища обявиха лятното си разписание
22 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню