Записът на втората черна кутия за сега потвърждава теорията за умишлени действия

1 прочитания

Първоначалният преглед на записа от втората черна кутия (записвачът на полетни данни FDR) на катастрофиралия самолет Airbuis А320 на Germanwings показва, че Андреас Лубиц е използвал автопилота на самолета, за да предизвика спускане до височина от едва 30 метра – най-ниската възможна, заложена в автопилота.

На няколко пъти по време на снижаването Лубиц е променял настройките на автопилота, за да увеличи скоростта на спускането на самолета, обявиха от френската служба ВАЕ, която разследва катастрофата. Продължава работата за изясняване на точните факти по време на полета, при който 150 души загубиха живота си.

Втората черна кутия е намерена на 20 сантиметра под земята, обяви прокурор Брис Робен. На мястото на катастрофата са намерени и лични вещи на загиналите, като например над 40 мобилни телефона.

Втората черна кутия, която запис на параметрите на полета и на самолета, е открита от жена – полицай на 20 сантиметра под земята, в дефиле, което вече е претърсено. Откриването на втория рекордер беше важно именно, защото с него се потвърждава първоначалното предположение на следствието, че Лубиц е манипулирал умишлено автопилота, така че да предизвика катастрофата на самолета.

Междувременно германските разследващи съобщиха, че преди катастрофата – между 16 и 23 март 2015 г., Лубиц е търсил в интернет информация за самоубийства, както и подробности за механизмите за заключване на пилотски кабини и врати в самолет. Това става ясно от проверката на личния му компютър, иззет от полицията.

Първата черна кутия успя да разкрие, че в последните 10 минути от полета на A320 Андреас Лубиц е останал сам в пилотската кабина и се е заключил. Записът показва, че Лубиц е дишал нормално, което означава, че е бил в съзнание през цялото време до сблъсъка с планината.  

Свързани теми

Предишна публикация
Северна Корея твърди, че е създала лек витлов самолет
Следваща публикация
Бе открита втората черна кутия на катастрофиралия A320
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню