Пилот от 24-та авиобаза отбеляза 3000 часа във въздуха

8 прочитания

Майор Крум Семов от състава на 24-та авиобаза Крумово отбеляза преминаването на границата от 3000 часа нальот. Фактът е станал на 9 март 2015 г. Това съобщават от ВВС.

На 9 март старши помощник-началникът в отделение „Планиране и отчитане на летателната дейност” в 24-та авиобаза Крумово майор Крум Семов летеше като втори пилот на вертолет Cougar за оказване на помощ на бедстващи в Родопите. Tогава той премина границата от 3000 летателни часа и общият му нальот към днешна дата е 3021 часа и 35 минути.

Майор Семов е завършил пълния курс на обучение като летец-пилот във ВВВУ “Г.Бенковски” през 1990 г. и със заповед на МО на 7 април 1990 г. е приведен за по-нататъшно носене на службата в под. 32040 – Крумово. Той е пилот 1-ви клас, инструктор във всички метеорологични условия денем и нощем. По време на службата е летял на самолет L-29 и вертолети Ми-2, Ми-17, Bell 206, Bell 430 и AS 532AL Cougar.

За проявен изключителен професионализъм, съобразителност и лична самоотверженост при участие в проведени аварийно-спасителни операции при бедствия и аварии е награждаван многократно с грамоти, парични и предметни награди както и със нагръден знак „За вярна служба под знамената” IV степен, нагръден знак „За отлична служба” I степен, орден „За военна заслуга” III степен.

Участвал e в спасяването на бедстващите в района на село Бисер през февруари 2012 г., село Кранево и курортен комплекс Албена през лятото на 2014 г., област Кърджали и област Смолян през март 2015 г. Изпълнил е множество задачи за осигуряване на държавното ръководство на Република България, както и правителствени и международни мероприятия на територията на страната и чужбина.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Нов пилот 2-ри клас
Следваща публикация
Дебат за цивилните БЛА в парламента
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню