Министър Ненчев: Ще продължа да се моля за безплатни изтребители

4 прочитания

„Ще продължа да правя усилия в тази посока. Ще бъде чудесно, ако българската армия придобие нещо безплатно. Много голям оптимист съм.”, това заяви министъра на отбраната Николай Ненчев в предаването на БНТ1 „Денят започва”.

Министърът отговори това на въпрос дали все още се надява да получи бойни самолети подарък. Той не отговори дали има реално предложение от страна от НАТО или просто това ще е нещо, което той ще моли от съюзниците ни.

„Нямам скрупули да поискам”, заяви той.

„Изключително съм внимателен по тази тема, защото трябва да се внимава с подаръците. Трябва да се види в какво състояние са, какво е нужно за да се приведат в модернизиран вид.”, каза още Ненчев.

Министърът на отбраната каза още, че националната сигурност струва пари и за нея не бива да се жалят средства. Той каза, че води разговори с парламентарните сили по темата за подкрепа на модернизационните проекти на армията, но не коментира директно на факта, че премиера Бойко Борисов заяви, че за сега няма да има повече пари за отбрана.

Ненчев повтори и тезата си, че експлоатацията на наличните МиГ-29 до края на жизнения им цикъл ще струва почти толкова, колкото покупката на ескадрила многоцелеви изтребители.  

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Ненчев: Няма да подпиша договор с МиГ
Следваща публикация
Министър Московски: Увеличаваме работните места в РВД
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню