Министър Ненчев: Няма да подпиша договор с МиГ

4 прочитания

„Отказвам да подпиша и най-вероятно няма да подпиша договор с руската страна за около 80 млн. лв. за поддръжка на МиГ-29 до 2019 г. Правя го пак заради националната кауза. Това са 80 млн. от българските данъкоплатци.”, това заяви министъра на отбраната Николай Ненчев в интервю за днешния брой на всекидневника „Сега”.

Министър Ненчев е заявява в интервюто, че му е бил предложен процент при подписването на сделката с РСК МиГ и е получил заплахи за живота си.

„Идва някой и казва: „Аз минавам оттук. Чул съм еди-какво си. Тези хора са готови. Дават едни сериозни проценти. Защо не го направите?“ Защо смятате, че аз се съпротивлявам на това? Кажете поне една причина? Защото мразя руснаците? Имам отношение към външната политика на държавата, но към Русия и руския народ – никога. Напротив. Защо смятате, че си навличам всички тези неприятности? Включително смъртни заплахи. Кажете ми защо.”, обяснява още военният министър.

Ненчев заявява, че дежурството по „еър полисинг” ще се извършва много трудно без рамков договор, който изтича на 9 септември.

„Отказвам да подпиша договора на тези цени. Тези 80 млн. лв., по думите на ген. Румен Радев, са завишени три пъти.”, обяснява Ненчев и допълва, че изпуснатите пари по комисионните от тази сделка се използват за атака срещу него.

Въпреки идващата криза с осигуряване на изтребителната авиация Николай Ненчев твърди, че за сега не се налага друга държава да поеме бойното дежурство над България.

Цялото интервю четете тук.

 

 

Свързани теми

Предишна публикация
Прокуратурата се самосизира за предложения подпуп на военния министър
Следваща публикация
Министър Ненчев: Ще продължа да се моля за безплатни изтребители
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню