Прокуратурата се самосизира за предложения подпуп на военния министър

9 прочитания

Специализираното звено за разследване на корупционни престъпления се е самосезирало след интервю на военния министър Николай Ненчев публикувано в днешния брой на всекидневникът „Сега“ в което той твърди, че му е предлаган подкуп за да подпише договор за поддръжката на МиГ-29.

От държавното обвинение ще направят проверка на твърденията му за предлаган подкуп и за заплахите за живота му, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

От прокуратурата съобщиха, че до настоящия момент министър Ненчев не е уведомил по никакъв начин органите на досъдебното производство за твърдяното предлагане на подкуп, въпреки задължението за това на всяко длъжностно лица, съобразно чл. 205 ал. 2 от Наказателно-процесуалния кодекс.

„С оглед изложеното от министъра на отбраната за отправено към него предложение за подкуп, Специализираното звено за разследване на корупционни престъпления започва проверка. В хода й ще бъдат снети обяснения от Николай Ненчев, след което ще се извърши преценка на необходимостта от събиране на други данни, вкл. и относно оферти за поддръжката на авиационна техника във ВВС.”, се казва още в съобщението на прокуратурата публикувано днес на сайта ѝ.

В днешния брой на „Сега” е публикувано интервю, в което министъра на отбраната Николай Ненчев твърди, че са му предлагани пари за да подпише договор за техническа поддръжка на изтребителите МиГ-29, а тъй като той е отказал е получил и заплахи за живота си.  

Свързани теми

Предишна публикация
Продължават полетите в рамките на тренировката „Тракийски орел 2015-1”
Следваща публикация
Министър Ненчев: Няма да подпиша договор с МиГ
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню