Представителят на РСК МиГ отрича някой да се е срещал с министър Ненчев

3 прочитания

Генерал о.р. Александър Александров в няколко медийни изявления публикувани днес отрече той или представители на РСК МиГ да са се срещали с министъра на отбраната Николай Ненчев. В публикувано вчера интервю военния министър твърди, че му е бил предложен процент да подпише договор за ремонт на МиГ-29.

“Нито аз, нито представителят на компанията от Русия сме се срещали по какъвто и да е повод с министър Ненчев”, обясни пред вестник “Труд” представителят на руското дружество за България генерал Александров.

Пред вестника той обяснява, че през март е имало работна среща на ниско ниво между представители на компанията и МО във връзка с подписване на договор за ремонт на 14 двигателя РД-33. В крайна сметка от наша страна е било заявено, че има пари само за ремонта на един комплект мотори и такъв договор в момента се подготвя.

Александров твърди, че в момента не се планира или обсъжда никакъв договор, който е на стойност 80 млн. лева или близък до тази сума.

„Това е лъжа от страна на министър Ненчев. Искам да разбера кой, кога и какво му е предложил, защото това не е било от наша страна”, това пък Александров заяви в интервю за телевизия бТВ.

Пред вестник „Преса” представителят на РСК МиГ дори намекна, че може министъра да бъде съден за набеждаване.  

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Ненчев: Ако е по-евтино друг да пази небето ни, то сметката е много проста
Следваща публикация
Wizz Air пуска по-рано новите си дестинации
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню