Aero Vodochody намери стартови клиенти за L-39NG

1 прочитания

Чешката самолетостроителна компания обяви, че има стартови клиенти за своя нов учебен самолет L-39NG. Това стана днес, по време на изложението в Бурже.

Трите клиента ще получат модернизационни пакети, които да доведат своите стари L-39 до новия стандарт NG. Това е чешката държавна компания LOM Praha, която отговаря за обучението на чешките военни пилоти. Тя поръчва модернизация на седем машини.

Другите двама клиенти са американската компания Draken International за шест самолета и демонстрационният тийм Breitling за седем машини.

Aero Vodochody предлага своя нов L-39NG в два варианта. Единият е модернизация на съществуващи L-39, а другият е производство на изцяло нов самолет.

Във варианта модернизация се замества украинския двигател АИ-25 с модерен реактивен мотор Williams FJ44-4M и се подмяна авиониката с модерна такава.

Новопроизведените L-39NG също ще имат двигател FJ44-4M, но при тях ще има ново крила, при което горивните резервоари са в него, а не в краищата му, фюжелажът има серия подобрения за повишаване на общия ресурс, напълно интегриран комплекс авионика с изцяло стъклена кабина, нов фанар от едно парче без рамки, ново катапултно кресло клас 0-0 и пет точки за окачване под крилото и фюзелажа.

По силата на споразумение с Draken International всички бъдещи модернизации на L-39 до стандарта NG в Америка ще се извършват от тази компания, докато за останалите пазари отговаря чешкия завод на Aero Vodochody.

Първият полет на технологичния демонстратор на L-39NG се очаква в следващите няколко месеца, а първата машина ще бъде предадена на клиент през 2018 г.

Новият двигател FJ44-4M ще даде основните подобрения при модернизацията, тъй като има по-ниски горивни разходи, по-лесно обслужване и много добра приемственост в полет.

Aero Vodochody също така са сключили договор с чешката компания VR Group за изработка на симулатори за L-39NG.  

Свързани теми

Предишна публикация
Мали поръчва Super Tucano
Следваща публикация
Катар купува още C-17
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню