Германия планира да замени Tornado с нов тип

1 прочитания

Германия планира да замени своите изтребители-бомбардировачи Tornado с нов тип боен самолет от следващо поколение. Това се казва в документ на германското МО с който разполага Reuters.

Германското правителство планира през 2016 г. да проведе предварителни разговори с европейски държави, с които евентуално да бъдат поделени разходите по разработката на новия боен самолет. В документа, в който се разглеждат перспективите пред германската военна авиация в дългосрочен план, се споменава, че новият боен самолет може да бъде опционално пилотируем.

По всичко личи, че Германия ще се опита да направи консорциум от европейски държави, които да си поделят разработката по примера на Tornado и Eurofighter.

В същият документ се говори за удължаване на експлоатацията на германските Tornado с около 10 години до към 2035 г. Явно и това ще е срока за приемане на въоръжение на новия боен самолет.

От германското МО са отказали официални коментари за Reuters, защото въпросният документ не е  минал всички съгласувания на правителствено ниво.  

Свързани теми

Предишна публикация
Саудитска арабия се интересува от Rafale
Следваща публикация
Първи полет на Global Hawk за НАТО
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню