Генерал Попов е предложен за нов началник на отбраната

1 прочитания

Съветът по отбрана взе решение днес, 26 януари 2016 г., да бъде стартирана процедура за назначаването на генерал-лейтенант Константин Попов на длъжността „Началник на отбраната“, считано от 9 февруари 2016 г. Това съобщиха от МО.

Номинацията е направена предвид деловите, командни и личностни качества на генерал-лейтенант Константин Попов, и професионалния му опит, включително и от службата в Щаба на Военновъздушния команден компонент (Юг) на НАТО. Предстои решение на Министерския съвет по предложение на министъра на отбраната Николай Ненчев и издаване на Указ на президента на Републиката за освобождаване от длъжността „заместник-началник на отбраната“ на генерал-лейтенант Константин Попов и назначаването му на новата длъжност. Вероятно това ще стане още на утрешното заседание на Министерски съвет. Министерският съвет ще предложи на президента на Република България да издаде Указ за освобождаване на досегашния началник на отбраната вицеадмирал Румен Николов, поради навършване на пределна възраст.

Генерал Попов е заместник-началник на отбраната от 2014 г. Преди това бе начело на ВВС в периода 2009 – 2014 г. От 2008 до 2009 г. е заместник командващ ВВС. Между 2006 и 2008 г. е  Заместник-началник на щаба на Военновъздушния компонент „Юг” на НATO. От 2005 до 2006 г. е началник на щаба на Центъра на НАТО за съвместната подготовка на силите към Съюзното командване по трансформацията. Два пъти е бил командир на авиобаза Граф Игнатиево (1996 – 1999 и 2002 – 2005 г.). Има нальот от над 1200 часа.  

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair пуска още две линии до София
Следваща публикация
Транспортният министър иска европейски правила за дроновете
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню