Започва тренировката „Тракийски орел 2016” (обновено със снимки)

0 прочитания

Днес, 28 април 2016 г., започна пребазирането на изтребители F-15C/D от състава на въоръжените сили на САЩ за участие в съвместната българо-американска летателна тренировка „Тракийски орел 2016”. Първите изтребители вече се приземиха в авиобаза Граф Игнатиево.

Първите четири изтребителя се приземиха малко след 13,00 часа, последвани от още четири половин час по-късно. В Граф Игнатиево се приземи и стратегически транспортен самолет C-17A.
Американските изтребители са от състава на 131-ва изтребителна ескадрила от Въздушната национална гвардия на Масачузетс и 194-та изтребителна ескадрила от състава на Въздушната национална гвардия на Калифорния.

Тренировката ще продължи до 30 юни 2016 г.

От българска страна ще се включат самолети МиГ-29, Су-25, L-39ZA, C-27J Spartan, вертолети AS 532AL Cougar, Ми-24, Ми-17 и формирования от Зенитно-ракетни войски.
Ръководител на летателната тренировка е бригаден генерал Иван Лалов, командир на авиобаза Граф Игнатиево.

Целта на „Тракийски орел 2016” е да се усъвършенства подготовката на личния състав от българските ВВС за изпълнение на съвременни тактики, техники и процедури и за работа в международна среда.

Снимки: Георги Петков

F-15C от състава на Въздушната национална гвардия на Калифорния

Свързани теми

Предишна публикация
ДП РВД оптимизира въздушното пространство над Черно море
Следваща публикация
ВВС се пребазираха на летище София за участие в парада
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню