Започва тренировката „Тракийски орел 2016” (обновено със снимки)

5 прочитания

Днес, 28 април 2016 г., започна пребазирането на изтребители F-15C/D от състава на въоръжените сили на САЩ за участие в съвместната българо-американска летателна тренировка „Тракийски орел 2016”. Първите изтребители вече се приземиха в авиобаза Граф Игнатиево.

Първите четири изтребителя се приземиха малко след 13,00 часа, последвани от още четири половин час по-късно. В Граф Игнатиево се приземи и стратегически транспортен самолет C-17A.
Американските изтребители са от състава на 131-ва изтребителна ескадрила от Въздушната национална гвардия на Масачузетс и 194-та изтребителна ескадрила от състава на Въздушната национална гвардия на Калифорния.

Тренировката ще продължи до 30 юни 2016 г.

От българска страна ще се включат самолети МиГ-29, Су-25, L-39ZA, C-27J Spartan, вертолети AS 532AL Cougar, Ми-24, Ми-17 и формирования от Зенитно-ракетни войски.
Ръководител на летателната тренировка е бригаден генерал Иван Лалов, командир на авиобаза Граф Игнатиево.

Целта на „Тракийски орел 2016” е да се усъвършенства подготовката на личния състав от българските ВВС за изпълнение на съвременни тактики, техники и процедури и за работа в международна среда.

Снимки: Георги Петков

F-15C от състава на Въздушната национална гвардия на Калифорния

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС се пребазираха на летище София за участие в парада
Следваща публикация
ДП РВД оптимизира въздушното пространство над Черно море
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню