ДП РВД оптимизира въздушното пространство над Черно море

89 прочитания

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” оптимизира въздушните трасета в западната част на Черно море. Това съобщиха от предприятието.

Промяната е необходима поради изменението в траекториите на въздухоплавателните средства след ситуацията в Украйна и увеличеният трафик през България.

Реорганизацията осигурява подобрено обслужване на въздушния трафик в региона и отговаря на изискванията на авиационните оператори за ефективни полети от Европа за Близкия и Далечен изток и обратно.

Промяната стана възможна след приключването на координационните дейности между държавите в региона, с активното съдействие на Управителя на мрежата (NM, EUROCONROL). ДП РВД получи висока оценка от авиационните оператори и ICAO за осигуреното оптимално обслужване на полетите в силно натовареното въздушно пространство на региона.

Свързани теми

Предишна публикация
Започва тренировката „Тракийски орел 2016” (обновено със снимки)
Следваща публикация
Над 10 млн. лева ще струва годишно ако друг охранява небето ни
89 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ДП РВД въвежда процедури за сателитна навигация на летище София

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” въвежда процедури за долитане,подход и отлитане със сателитна навигация на полетите на летище София от днес 28 април 2016 г. Това съобщават от предприятието.

РВД въвежда директни маршрути с голяма дължина

Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” от днес, 5 февруари 2016 г.,  предоставя възможността на авиационните потребители да използват директни маршрути с голяма дължина (Long Range Directs). Това съобщиха оттам.

РВД организира дни на отворените врати

В рамките на един месец ДП РВД ще организира три пъти „Дни на отворени врати“. Те ще се състоят съответно на 25 февруари, 7 март и 29 март 2019 г. Това съобщават от държавното предприятие.

Валидираха пощенска марка по случай 50-годишнината на РВД

Пощенска марка по случай 50-годишнината на ДП РВД беше валидирана днес, 15 февруари 2019 г., от министъра на транспорта Росен Желязков, зам.-министъра Димитър Геновски, Генералния директор на РВД Георги Пеев и главния изпълнителен директор на „Български пощи“ Деян Дънешки.

РВД с рекорден брой обслужени полети за юли

Българското държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” (ДП РВД) обслужи рекорден брой полети за месец юли. Реализираните полети за месеца са 100 418, което е с 11,51% повече в сравнение с 2017 г., когато техният брой е бил 90 054 полета.

Меню