Летище Варна посрещна милионния си пасажер

12 прочитания

“Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” посрещна днес, 11 август 2016 г. едномилионния пътник на летище Варна за 2016 година. Това съобщиха от летищния оператор.

През тази година знаковият гост на летището пристига с близо половин месец по-рано от изминалата 2015 г..

Михал Масне пристигна във Варна с полет на полската авиокомпания Enter Air от Катовице и бе посрещнат от Главния изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар, Улрих Хеппе и директора на летище Варна – Димитър Костадинов.

Михал идва в България за първи път и заедно с приятелката си Доминика ще отседне в хотел в курорта „Св.Св. Константин и Елена“ за седмица. Той е на 27 години и работи като конструктор, а приятелката му е студентка по финанси.

Двамата споделиха пред посрещачите, че са избрали българското Черноморие заради хубавото време, морето, добрите цени, сигурността и добрите коментари на полските туристи за дестинацията.

Специална изненада за всички туристи, пристигащи на летище Варна в този час, бяха стотици плажни топки – подарък от Фрапорт Туин Стар, с пожелание за весела ваканция на красивото българско Черноморие.

По традиция едномилионният пътник на летището бе посрещнат с тържествена церемония и получи много подаръци, както от Фрапорт Туин Стар – оператор на летище Варна, така и от Duty Free оператора Nuance, и от аквапарк „Акваполис“ – Златни пясъци.

Гостът бе отведен към хотела, в който ще бъде настанен, със специално брандиран за събитието Мини Купър.

През тази година летище Варна обслужва полети от шест полски дестинации: Катовице, Варшава, Познан, Вроцлав, Гданск и Краков, а полските туристи бележат близо два пъти увеличение спрямо миналата година. От началото на годината до сега на летище Варна са обслужени над 80 000 пътници от и за Полша.

Очаква се общият ръст на обслужените пътници за 2016 г. на летище Варна да бъде около 20 %, което е рекорд за последните 10 години.

Свързани теми

Предишна публикация
Премиерът Борисов: Ремонтираме МиГ-29 в „Авионамс”
Следваща публикация
Командирът на ВВС е все по-близо до освобождаване от служба
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню