Полша избира нови вертолети за ВМС и специалните части

6 прочитания

Полша преглежда оферти от три производителя за доставка на вертолети за ВМС и специалните части на страната. Това съобщава Flightglobal.

Офертите са били подадени на 27 март 2017 г. от Airbus Helicopters/Heli Invest и от местните компании PZL Mielec и PZL Swidnik, които са собственост и представляват съответно Sikorsky и Leonardo Helicopters.

И трите компании са подали оферти за доставка на осем вертолета за специалните части на страната, но Sikorsky/PZL Mielec не са дали оферта за доставка на осем вертолета за борба с подводници за нуждите на ВМС на страната.

Според IHS Jane’s Airbus Helicopters са предложили H225M и за двете роли, Sikorsky участва със S-70i, а Leonardo ще предложи AW101 и за специалните части и за ВМС.

На първо време Полша ще оцени техническите предложения, след което ще води преки разговори с доставчиците и накрая ще прегледа ценовите оферти.

Полша иска твърдо да купи осем вертолета за специалните си части, а вертолетите за борба с подводници ще бъдат толкова, за колкото стигне бюджета, като в идеалния случай ще се купят осем, а в най-лошия – четири.

След провала на сделката за покупката на 50 броя Airbus Helicopters H225M Caracal полските въоръжени сили взеха решение да бърза покупка на вертолети за специалните части и ВМС, тъй като там необходимостта от замяна на Ми-17 и Ми-14 е най-голяма

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus се надява на нов общоевропейски проект за изтребител
Следваща публикация
Швеция поръча нова противокорабна ракета за Gripen E
6 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню