Индия може да купи малайзийските МиГ-29

5 прочитания

Индия е изразила официално намерение да изкупи малайзийските изтребители МиГ-29. Това е заявил малайзийският премиер Датук Сери Наджиб Разак, цитиран от местни медии.

Малайзийският премиер наскоро посети Индия, където е обсъдил задълбочаване на военните връзки между двете страни. Една от обсъдените точки е била покупката на малайзийските изтребители МиГ-29. Обсъдено е било и съвместна експлоатация на изтребителите Су-30, които се използват и от дветес трани.

„Има възможност индийската страна да купи нашите МиГ-29 и да ги експлоатира, а в замяна може да получим резервни части за нашите изтребители Су-30”, заявява Датук Сери Наджиб Раза.

Наскоро индийски представители заявиха, че страната им се интересува от малайзийските МиГ-29, които са набелязани за пенсиониране, с цел попълване на парка от този тип в индийските ВВС.

През 1994 г. Малайзия купува от Русия 16 броя МиГ-29Н и две спарки МиГ-29НУБ. В момента активно се експлоатират 12 изтребителя, които са част от 19-та ескадрила от състава на ВВС на

Малайзия. Страната планира към 2020 г. да пенсионира типа и да го замени с 18 нови многоцелеви изтребители.

Свързани теми

Предишна публикация
Gripen полетя с биокеросин
Следваща публикация
Пентагона стартира производството на CH-53K
5 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню