Президентът Радев: Факт е, че нашите пилоти летят много под санитарните стандарти

0 прочитания

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев за пореден път повтори, че военните пилоти в България летят много по-малко от изискванията на НАТО, което е опасно. Той направи изказването си днес, 15 юни 2017 г., по време на посещение във Варна.

„Не искам да се произнасям преди комисията, която разследва летателното произшествие. Независимо какви ще бъдат причините за това произшествие, факт е, че нашите летци летят много пъти под минималните санитарни стандарти, установени в НАТО, и трябва да направим така, че да гарантираме на тези момчета да могат да изпълняват своята професия при добри условия за безопасност“, посочи бившият командир на ВВС.

По-късно президентът Радев посети двамата авиатори оцелели от катастрофата с вертолет AS 565 Panther от състава на ВМС. След това той посети и морската авиобаза „Чайка”.

„Модернизацията на армията не означава подмяна на едни оръжия с по-съвременни, а е комплекс от мероприятия. Той включва подмяна на нормативната база и нейното усъвършенстване. Много важно е това да става с грижа за хората за издигане на тяхната мотивация, на социалния престиж и с осигуряване на условия за пълноценна подготовка, която да гарантира безопасност и запазване на здравето и живота на военнослужещите и генериране на необходимите бойни способности“, заяви още президентът Румен Радев.

Държавният глава припомни, че тепърва ще бъдат развивани проектите за многоцелевите изтребители и за многофункционалните модулни патрулни кораби, които парламентът прие със свое решение през юни миналата година.

„На проведения Консултативен съвет за национална сигурност се обединихме около мнението, че тези проекти трябва да се реализират, особено за корабите, с участието на българската отбранителна индустрия. Това означава морската индустрия, концентрирана във Варна, да има своето по-нататъшно развитие“, заяви Румен Радев.

Свързани теми

Предишна публикация
Концесията на летище София тръгва отново през септември
Следваща публикация
Военният министър награди участници в спасителната акция на катастрофиралия Panther
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню