Проблеми с операциите на Sofia International

7 прочитания
alt

Пътниците резервирали билети за полета София-Берлин (Шьонефелд) през агента Sofia International  се превозват от България ер и унгарската авиокомпания MALEV, вместо предварително заявената Bremenfly. Това съобщи самият агент на страницата си в социалната мрежа фейсбук.

Според Sofia International, чартарната авиокомпания Bremenfly има проблем с получаването на оперативен лиценз от немската въздуоплавателна администрация LBA, което прави невъзможно изпълнението на полетите от тях. До 12 април линията се обслужваще от Hamburg International, но компанията прекрати операциите си от Берлин (Шьонефелд), което принуди Sofia International да търси нов партньор.

Това трябваше да е новостартиралата германска чартърна авиокомпания Bremenfly, оперираща два (скоро се очакваше и трети) Boeing 737-400. Подробности около проблемите на Bremenfly не се съобщават, но според Sofia International те трябва да се решат до края на април, а до тогава пътниците ще бъдат извозвани с алтернативни компании. Sofia International започна дейността си по маркетиране на полети София-Берлин (Шьонефелд) в края на декември 2009 г. Самите полети се извършваха от отделна чартърна авиокомпания. Дейността на Sofia International бе посрещната с недоверие и нескрита враждебност, като слуховете за нейния фалит или евентуална измамна схема циркулираха не само в интернет, но и в някои вестници. Въпреки това, всички полети на Sofia International до момента са изпълнени, а от компанията уверяват, че ще продължат дейността си.

Свързани теми

Предишна публикация
Вулканичната пепел блокира все повече от европейското небе
Следваща публикация
Вулканично изригване спря полетите над Северна Европа
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню