Нов началник щаб на ВВС

93 прочитания

Полковник Милен Донев, който заемаше длъжността „Началник на щаба на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево“ и встъпва в длъжност „Началник на щаба на Военновъздушните сили“, днес официално бе изпратен от командването и личния състав на авиобазата. Това съобщиха от ВВС.

„Винаги съм се чувствал сигурен и уверен в работата с отговорен, опитен и диалогичен офицер, какъвто е полковник Донев. Колкото и да ми се иска да продължава да бъде част от нашето командване и да зная, че ще ми липсва неговото присъствие и компетентност, толкова и се радвам за неговото заслужено повишение, и професионално развитие в Командването на Военновъздушните сили“, каза командирът бригаден генерал Николай Русев пред състава на базата.

Той подчерта, че може само благородно да завижда на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров какъв човек ще има до себе си в ежедневната работа и изрази благодарност за цялостния принос към подготовката и дейността на базата.

Със Заповед на командира на военното формирование, полковник Милен Донев бе награден с грамота и напусна строя на базата под аплодисментите на целия личен състав.

Полковник Милен Донев бе част от екипа на авиобаза Граф Игнатиево от 2006 г. и последователно заемаше длъжностите:

„Началник на отделение „Авиационна техника и въоръжение”, Заместник-командир по авиационната техника и въоръжение“ и „Началник на щаба на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево“.

Свързани теми

Предишна публикация
Възложиха на „Авионамс“ да изгражди способности за поддръжка на F-16
Следваща публикация
Вертолет на ВВС извърши авиомедицинска евакуация
93 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Генерал Стойков: Екипажът на вертолета Cougar не е имал достатъчно нальот

Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков заяви днес, 23 август 2018 г., че екипажът на авариралия вертолет Cougar е имал малко нальот, което може да е довело до това, че не е реагирал по най-правилния начин на възникналата ситуация.

Български и сръбски МиГ-29 стрелят на Шабла (галерия)

Български и сръбски изтребители МиГ-29 извършиха бойни стрелби на зенитния полигон „Шабла“. И двете страни участваха в стрелбите с по два едноместни и един двуместен МиГ-29, и двете страни стреляха с ракети „въздух – въздух“ Р-60МК и Р-73Э. Полетите се осъществяваха от авиобаза Граф Игнатиево. Повече за стрелбите може да прочетете тук.

Меню