Нов началник щаб на ВВС

113 прочитания

Полковник Милен Донев, който заемаше длъжността „Началник на щаба на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево“ и встъпва в длъжност „Началник на щаба на Военновъздушните сили“, днес официално бе изпратен от командването и личния състав на авиобазата. Това съобщиха от ВВС.

„Винаги съм се чувствал сигурен и уверен в работата с отговорен, опитен и диалогичен офицер, какъвто е полковник Донев. Колкото и да ми се иска да продължава да бъде част от нашето командване и да зная, че ще ми липсва неговото присъствие и компетентност, толкова и се радвам за неговото заслужено повишение, и професионално развитие в Командването на Военновъздушните сили“, каза командирът бригаден генерал Николай Русев пред състава на базата.

Той подчерта, че може само благородно да завижда на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров какъв човек ще има до себе си в ежедневната работа и изрази благодарност за цялостния принос към подготовката и дейността на базата.

Със Заповед на командира на военното формирование, полковник Милен Донев бе награден с грамота и напусна строя на базата под аплодисментите на целия личен състав.

Полковник Милен Донев бе част от екипа на авиобаза Граф Игнатиево от 2006 г. и последователно заемаше длъжностите:

„Началник на отделение „Авиационна техника и въоръжение”, Заместник-командир по авиационната техника и въоръжение“ и „Началник на щаба на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево“.

Свързани теми

Предишна публикация
Възложиха на „Авионамс“ да изгражди способности за поддръжка на F-16
Следваща публикация
Вертолет на ВВС извърши авиомедицинска евакуация
113 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Инцидент с C-27J Spartan от състава на ВВС (обновена)

Военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на българските ВВС е претърпял инцидент на земята по време на тренировъчни полети от авиобаза Граф Игнатиево днес, 19 януари 2018 г. Няма пострадали. Това съобщават от ВВС

Утре в София каца НАТО-вски AWACS

Статичен показ на самолет E-3A за далечно радиолокационно откриване и управление (AWACS) ще се състои утре, 5 юни 2018 г. на летище София. Това съобщават от МО.

Министър Каракачанов откри тренажор в Долна Митрополия

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва в церемонията по въвеждане в експлоатация на тренажор/симулатор на самолет Pilatus РС – 9М във Военновъздушната учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия. Това стана днес, 14 октомври 2019 г.

Меню