Нов началник щаб на ВВС

151 прочитания

Полковник Милен Донев, който заемаше длъжността „Началник на щаба на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево“ и встъпва в длъжност „Началник на щаба на Военновъздушните сили“, днес официално бе изпратен от командването и личния състав на авиобазата. Това съобщиха от ВВС.

„Винаги съм се чувствал сигурен и уверен в работата с отговорен, опитен и диалогичен офицер, какъвто е полковник Донев. Колкото и да ми се иска да продължава да бъде част от нашето командване и да зная, че ще ми липсва неговото присъствие и компетентност, толкова и се радвам за неговото заслужено повишение, и професионално развитие в Командването на Военновъздушните сили“, каза командирът бригаден генерал Николай Русев пред състава на базата.

Той подчерта, че може само благородно да завижда на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров какъв човек ще има до себе си в ежедневната работа и изрази благодарност за цялостния принос към подготовката и дейността на базата.

Със Заповед на командира на военното формирование, полковник Милен Донев бе награден с грамота и напусна строя на базата под аплодисментите на целия личен състав.

Полковник Милен Донев бе част от екипа на авиобаза Граф Игнатиево от 2006 г. и последователно заемаше длъжностите:

„Началник на отделение „Авиационна техника и въоръжение”, Заместник-командир по авиационната техника и въоръжение“ и „Началник на щаба на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево“.

Свързани теми

Предишна публикация
Възложиха на „Авионамс“ да изгражди способности за поддръжка на F-16
Следваща публикация
Вертолет на ВВС извърши авиомедицинска евакуация
151 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

България и Македония обменят опит във вертолетната авиация

На 24 и 25 септември 2019 г. в Командването на Въздушна бригада Петровец бяха проведени експертни дискусии в областта на военната авиация и противовъздушната отбрана между екипи на Република Северна Македония и Република България. Това съобщават македонските въоръжени сили.

Пускат обществена поръчка за поддръжка на Bell 206

Министерство на отбраната пусна на 22 февруари 2018 г. процедура за възлагане на обществена поръчка за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, които са на въоръжение в българските ВВС.

Ден на отворените врати в Долна Митрополия

С много настроение премина Денят на отворени врати, организиран от ВВУБ „Георги Бенковски” по случай Международния ден на детето. Той се проведе днес, 1 юни 2018 г. Това съобщават от учебната авиобаза.

Cougar от състава на ВВС претърпя инцидент в Пловдивско (обновена)

Вертолет AS 532AL Cougar от състава на българските ВВС е преминал днес, 21 август 2018 г., през далекопровод с високо напрежение в района на град Стамболийски, Пловдивско. При инцидента няма пострадали, но машината е сериозно повредена.

Нова донорска задача за C-27J

Днес, 19 март 2019 г. военно-транспортен самолет C-27J Spartan от състава на 16-та транспортна авиогрупа Враждебна извърши донорска задача по искане на Министерството на здравеопазването и заповед на началника на отбраната. Това съобщиха от ВВС.

Меню