Нов началник щаб на ВВС

144 прочитания

Полковник Милен Донев, който заемаше длъжността „Началник на щаба на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево“ и встъпва в длъжност „Началник на щаба на Военновъздушните сили“, днес официално бе изпратен от командването и личния състав на авиобазата. Това съобщиха от ВВС.

„Винаги съм се чувствал сигурен и уверен в работата с отговорен, опитен и диалогичен офицер, какъвто е полковник Донев. Колкото и да ми се иска да продължава да бъде част от нашето командване и да зная, че ще ми липсва неговото присъствие и компетентност, толкова и се радвам за неговото заслужено повишение, и професионално развитие в Командването на Военновъздушните сили“, каза командирът бригаден генерал Николай Русев пред състава на базата.

Той подчерта, че може само благородно да завижда на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров какъв човек ще има до себе си в ежедневната работа и изрази благодарност за цялостния принос към подготовката и дейността на базата.

Със Заповед на командира на военното формирование, полковник Милен Донев бе награден с грамота и напусна строя на базата под аплодисментите на целия личен състав.

Полковник Милен Донев бе част от екипа на авиобаза Граф Игнатиево от 2006 г. и последователно заемаше длъжностите:

„Началник на отделение „Авиационна техника и въоръжение”, Заместник-командир по авиационната техника и въоръжение“ и „Началник на щаба на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево“.

Свързани теми

Предишна публикация
Възложиха на „Авионамс“ да изгражди способности за поддръжка на F-16
Следваща публикация
Вертолет на ВВС извърши авиомедицинска евакуация
144 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Правителството даде мандат на Каракачанов да подпише за F-16

Министерски съвет прие доклад за преговорите по покупката на осем F-16C/D Block 70 и даде мандат за подписването на четири договора свързани с придобиването на изтребителите, които ще са на обща стойност $1,256 млрд. (2,2 млрд. лева). Това стана на правителствено заседание проведено днес, 10 юли 2019 г.

C-27J превози хуманитарна помощ за Албания

Български военно-транспортен самолет C-27J Spartan доставя хуманитарна помощ за пострадалите от катастрофалните наводнения в Албания. Самолетът ще извърши общо два полета, като първия стана факт днес, 6 декември 2017 г.

ВВС извършиха нова донорска задача

Вчера, 14 декември 2018 г., сутрин самолет C-27J Spartan от състава на транспортна авиогрупа Враждебна излетя за летище Варна в изпълнение на специална задача. Това съобщиха от МО.

Пускат обществена поръчка за поддръжка на Bell 206

Министерство на отбраната пусна на 22 февруари 2018 г. процедура за възлагане на обществена поръчка за ремонт и инспекции на агрегати, блокове и възли на вертолети Bell 206B-3, които са на въоръжение в българските ВВС.

Меню