ВВС на Индия изнасят информация за аварийността

1 прочитания
alt

Между април 2004 и март 2010 г. ВВС на Индия са загубили при различни инциденти 74 летателни апарата. Тези данни са изнесени при парламентарен отчет в Индия и са цитирани от руската информационна агенция Lenta.ru.

45% от инцидентите, при които са загубени 33 летателни апарата, са по вина на грешка на екипажа. Други 42% от произшествията, при които са загубени 31 летателни апарата са по вина на технически откази. 6% от тежките инцидентите са поради попадане на птици в двигателите, а причините за останалите 7% от инцидентите не се уточняват. А между 1979 до края на 2009 г. са загубени общо 265 бойни самолета руско производство, болшинството от които са МиГ-21, получил в Индия прозвището „летящ ковчег”.

В момента на въоръжение се намират около 150 изтребителя МиГ-21, чието извеждане от въоръжение трябва да започне през 2011 г. Високата аварийност в индийските ВВС се отдава най-вече на слабата подготовка на летателния и инженерен състав. В момента в Индия се изпитва остър глад на подготвени авиационни кадри, като ситуацията във военната авиация е най-тежка.

Свързани теми

Предишна публикация
Дания намалява изтребителната си авиация
Следваща публикация
Катастрофата с CV-22 не е по техническа причина
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню