Приключи моделисткото авиошоу НИКИ

20 прочитания
alt

На 11 и 12 септември 2010 г. в Правец се проведе десетото юбилейно авиошоу НИКИ 2010. 10 години вече организаторите предлагат на всички състезатели и участници в проявата, атрактивни  модели и висока доза адреналин.

В състезанието взеха участие 23 участника, от десет клуба от цялата страна – Монтана, Плевен, София, Варна, Казанлък, Добрич, Силистра, Правец, Русе, Търговище, Несебър и др. Те мериха сили в шест класа – най-масовият „Народен”, „Спорт”, „Хеликоптери”, „F4C-Bul” или т.нар. копия на действителни самолети, „F3A” – aкробатични модели, които демонстрират сложни фигури от висшия пилотаж и клас „Шоу” – запазената марка на домакините. Основната цел на този клас е да бъде максимално атрактивен и завладяващ пред критичното жури и многобройната публика.

alt Тазгодишната изненада на организаторите беше демонстрация на автожир НИКИ 2004, конструиран от екипа на Ники Ротор Авиейшън  и полет с вертолет Robinson R22, който получи симпатията и овациите на публиката.  Интересен е факта, че броят на участниците във възрастова група от 9-12 години е все по-голям в сравнение с минали години. Децата мериха сили наравно с по-опитните пилоти на радиоуправляеми модели и не отстъпваха по качество и умения на пилотажа и представянето си във въздуха. Най-малката състезателка Гергана Малкоданска от Плевен, която едва на 9 години взе призови места и беше отличена за талисман на Шоуто. В най-популярният клас сред състезателите „Народен” златен медал и първенец в Държавното първенство по Авиомоделизъм е малката състезателка Яна Малкоданска от Плевен, следвана от Младен Тотев, Стрела Казанлък със сребърен медал и Гергана Малкоданска, Плевен с бронзов.  Сестрите Малкодански се отличиха с уменията като най-умели пилоти на пистата.

alt В клас „Спорт” наградите взеха Милен Тотев, Стрела Казанлък с първо място, Николай Данданов – второ и трети завърши Николай Иванов, Стрела Казанлък. Класът на акробатичните модели “F3A” първо място и носител на титлата Републикански шампион е Павел Иванов – Авиомоделен клуб Варна, Милен Тотев, Стрела Казанлък и Кирил Иванов, Авиомоделен клуб Варна. Наградите в клас „F4C-Bul” грабнаха Румен Мъров, Аеро клуб НИКИ Правец и Николай Иванов, Стрела Казанлък. Завидено бе участието на състезателите в клас „Хеликоптер”. Там Драгомир Драганов от Добрич, взе ключово място и показа как с постоянност и упорит труд може да се постигне много. Той взе призовото първо място следван от Христо Христов, Ловеч и Явор Йотов, Русе.

alt Румен Мъров от Аеро Клуб НИКИ Правец, както всеки път показа демонстрациите на своя модел и направи истинко шоу след като пусна ракети, бомби и парашутист от красивия си модел. Той взе първо място, след него се наредиха Младен Тотев, Стрела Казанлък и Теодор Златанов, също от Стрела Казанлък.

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС ще остане със състав от 6750 души през 2014 г.
Следваща публикация
Авиошоу „Криле за всички” ще се проведе на 18 – 19 септември
20 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню