Чешките изтребители Gripen налетяха 10 000 часа

3 прочитания
alt

По време  на най-голямото изложение в централна Европа за военна техника – „Дни на НАТО 2010” – чешките ВВС отбелязаха 10 000 летателни часа с флота си от 14 изтребителя Gripen C/D. Това прави средно 140 часа за самолет за година, което може да бъде определено като добро постижение.

„През месец  май 2010 г. успешно преполовихме лизинговия договор за изтребителите Gripen и сме много горди, че сме летяли вече 10 000 часа с тях. Изглежда лесно на пръв поглед, но в действителност това постижение означава много работа, технически умения и способности както на пилотите, така и на наземния екипаж,” – каза бригаден генерал Иржи Вернер, командващ чешките ВВС.

 „Наистина сме  доволни от програмата, тя работи перфектно и с нетърпение очакваме и следващите пет години. Надявам се близкото сътрудничество между чешките и шведските ВВС да продължи. Пожелавам на програмата само най-доброто.”

Чешките ВВС взеха на лизинг 14 изтребителя (12 едноместни и два двуместни) Gripen през 2004 г., като самолетите бяха доставени през следващата година. Лизингът изтича през 2015 г., като съществува и опция да бъде продължен.

Свързани теми

Предишна публикация
Сингапур избра М-346
Следваща публикация
Доставиха Super Hercules номер 200
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню