Индия даде детайли около FGFA

2 прочитания
alt

Индийската аерокосмическа компания HAL разпространи на сайта си информация около руско-индийския проект за създаване на изтребител от пето поколение наречен FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft). На сайта на компанията има дори графика на проекта.

Според сайта на HAL FGFA трябва да има ниска радарна забележимост, свръхзвукова крайсерска скорост, висока маневреност и възможност за опериране в мрежова среда. Според описанието FGFA трябва да има дължина от 22,6 m, височина от 5,9 m, максимална излетна маса от 34 тона, скоростта трябва да е два пъти по-голяма от звука, бойният товар да е 2,25 тона на вътрешно окачване или 5,75 тона на външно, а самолетът ще се задвижва от два двигателя с управляем вектор на тягата, като всеки от тях трябва да има тяга от 14 000 kgf.

FGFA ще бъде индийския вариант на Сухой Т-50. Според последните данни от индийската страна машината трябва да има значителен процент индийска авионика и да влезе на въоръжение през 2017 г. Индия възнамерява да поръча 214 изтребителя от този тип – 166 едноместни и 48 спарки.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Първият F-35 за Великобритания е готов
Следваща публикация
ВВС на САЩ удължават ресурса на F-15
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню