ЗРВ в учението „Тракийска звезда”

4 прочитания
alt

Зенитно-ракетните войски от състава на ВВС участват в учението „Тракийска звезда” с разчети от два дивизиона – С-300 и 2К12 „Куб”. Бойната техника е изнесена на временни огневи позиции в районите на град Хасково, село Узунджово и учебен полигон Корен. Това съобщава официалният сайт на ВВС,

Изпълняват се задачи по прикритие на обекти от критичната инфраструктура на страната чрез въздействие по „противниковата авиация” – откриване, захват, съпровождане и унищожаване на целите.

Ролята на противникови самолети се изпълнява от F-16, Су-25, МиГ-29 и МиГ-21.

За първи път от много години разчетите на дивизионите работят по толкова много цели и изпълняват задачи в двустранна тренировка с различен по тип летателни апарати.

Бойните разчети изпълняват задачите в динамична и непрекъснато променяща се обстановка, в условия на смущения и прилагане на различни прийоми и способи от авиацията за преодоляване на противовъздушната отбрана (ПВО) – самолетите летят на пределно малки височини, използвайки релефа на местността.

Задължително условие е след изпълнение на всяка задача внимателно да се анализират действията, както на бойните разчети, така и на „въздушния противник”. В резултат на това се набелязват и се прилагат оптимални начини за въздействие.

В процеса на съвместната тренировка се отработват и въпросите по бойно управление от допълнително развърнат Оперативен център за управление.

Високото ниво на изпълнението на задачите показва отличната тактико-специална подготовка на разчетите и подготовката за работа в международна среда.

alt

Снимки: ВВС на България

 

 

Свързани теми

Предишна публикация
МиГ-29 полетяха отново
Следваща публикация
Продължава учението „Тракийска звезда 2012”
4 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню