Близо 200 загинали при катастрофата в Лагос

3 прочитания
alt

Близо 200 човека загинаха след катастрофата с MD-83 в нигерийския град Лагос на 3 юни. 153 човека са се намирали на борда на разбилия се самолет на авиокомпания Dana Air, а останалите са загинали на земята, след като машината се е врязала в жилищен квартал.

По предварителни данни машината, с регистрация 5N-RAM, e изпълнявала полет от Лагос до столицата Абиджан. Само на 20 km от пистата в Лагос самолетът е получил отказ и е загубил тягата и от двата си двигатели, което е наложило моментално връщане на летището от което е излетял.

За сега се съобщава, че самолетът се е врязал в жилищен квартал на около 10 km от прага на пистата. Според някои данни това е станало, след като самолетът е закачил далекопровод. В момента се съобщава за около 40 жертви на земята, но се очаква числото да разте. Спасителните операции са били силно затруднени от събралите се тълпи зяпачи.

Разбилият се MD-83 е произведен през 1990 г. и до 2007 г. е експлоатиран в САЩ, след което попада в нигерийската авиокомпания Dana Air.

Инцидентът в Лагос става само ден след като товарен Boeing 727-22F на нигерийската авиокомпания Allied Air Cargo излезе от пистата на летището в ганийската столица Акра. Никой на борда на самолета не пострада, но машината е блъснала автобус, на чийто борд са загинали 12 човека.

Свързани теми

Предишна публикация
Огромна поръчка за NetJets
Следваща публикация
MD-83 катастрофира в Нигерия
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню