Приключи учението „Blue Bridge 2012”

1 прочитания
title

Успешно се проведе и приключи съвместното българо-румънско учение „Blue Bridge 2012” с участие на сили и средства от Военновъздушните сили на двете страни. Това съобщава официалния сайт на ВВС.

Учението е планово мероприятие и се проведе на основание на подписаното Техническо споразумение между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на националната отбрана на Румъния.

Полетите се изпълняваха във въздушното пространство на двете страни като бяха отработени елементи по съвместното изпълнение на процедурите на Air Policing в случай на отвлечено или съмнително въздухоплавателно средство, заплашващо стратегически обекти или обекти с особена важност в близост до общата ни граница.

Основната цел на учението е постигане на по-добра координация и оперативна съвместимост между ВВС на двете страни при изпълнение на презграничните операции по Air Policing и контрола на въздухоплаването.

Полетите се провеждаха с изтребители МиГ-21 LanceR от румънските ВВС, а от българска страна – с МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево и C-27J Spartan от авиобаза Враждебна.  

Свързани теми

Предишна публикация
Стартира учението „Тракийска пролет – 2012”
Следваща публикация
Парашутни скокове в Крумово
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню