Нов инцидент с V-22 Osprey

8 прочитания
alt

Конвертоплан CV-22 Osprey от състава на ВВС на САЩ се е разбил на 13 юни във Флорида. При инцидента са ранени всички петима намиращи се на борда, а машината е напълно разрушена.

Машината, която принадлежи на 1-во крило за специални операции е изпълнявала тренировъчен полет около база Еглин, Флорида, когато се е разбила около 18,45 часа местно време. За сега не се съобщават други детайли около инцидента.

Това е пореден тежък инцидент с конвертоплана V-22 и втория за тази година. По време на, през 1991 и 1992 г., изпитанията са загубени два прототипа, като при единия инцидент загиват седем души. След това, по време на войсковите изпитания са загубени още две машини, при два отделни инцидента през 2000 г. Тогава загиват общо 30 души. И четирите инцидента са причинени от технически откази. През април 2010 г. CV-22 на ВВС на САЩ се разбива в Афганистан, като причината за катастрофата, при която загиват четирима, така и не е изяснена напълно. На 11 април 2012 г. при тренировъчен полет в Мароко се разбива MV-22 на Морската пехота, като при инцидента загиват двама, а други двама са тежко ранени.  

Свързани теми

Предишна публикация
Корея избира щурмови вертолет
Следваща публикация
Германски Eurofighter участват в Red Flag
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню