Armavia се отказва от Суперджет

1 прочитания
alt

Стартовият клиент на Сухой Супреджет 100, арменската авиокомпания Armavia, е на път напълно да се откаже от експлоатацията на типа. Компанията вече официално се е отказала от поръчката на втората си машина и търси начин да върне и първата.

Armavia стана стартов клиент на Суперджет 100, след като през април 2011 г. получи първия сериен самолет и започна търговски полети с него. Компанията беше поръчала и втора машина, чиято експлоатация трябваше да стартира през април 2012 г.

Според Armavia причините за това са честите откази на самолета, което води до много слаба утилизация на техниката. Компанията дава данни, че средно месечно Суперджет лети 150 часа, докато канадските Airbus A319, които се експлоатират паралелно, успяват да направят по 330 – 350 часа. Armavia също така посочва, че по първите серийни машини трябва да се правят редица доработки, което не е по силите на малката авиокомпания.

По данни на руските медии в момента и двата самолета на Armavia (както първия, така и втория недоставен) се намират в Жуковски очаквайки бъдещата си съдба.

Свързани теми

Предишна публикация
Илюшин все още вярва в Ил-114
Следваща публикация
Ново забавяне при А350
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню