Вертолети на ВВС отново гасят пожари

2 прочитания
alt

От 18,22 до 20,42 часа на 7 август вертолет Ми-17 на Военновъздушните сили се включи в гасенето на пожара в района на селата Бабяк, Лютово и Гълъбово към община Белица, област Благоевград. Това съобщават ВВС.

От 08,21 часа тази сутрин участието в гасенето на пожара продължава с два хеликоптера Ми-17 от авиобаза Крумово. Зареждането с вода става от микроязовир „Белизмата” и язовир „Белмекен”. Видимостта е отлична, но в района на пожара е силно намалена, което затруднява определяне на точните координати за хвърляне на водата. През цялото време екипажите поддържат връзка с представители на „Пожарна безопасност и защита на населението” от МВР.

Командири на двата екипажа са бригаден генерал Златко Златев и майор Йордан Йорданов.  Втори пилот в екипажа на бригаден генерал Златев е капитан Александър Цанков, а бордни техници са майор Стефан Вълчанов и офицерски кандидат Алекси Каменов. Втори пилот в екипажа на майор Йорданов е подполковник Филип Ангелов. Бордни техници са капитан Георги Тодоров и офицерски кандидат Рангел Рабаджиев.  

Свързани теми

Предишна публикация
Ми-17 на ВВС отново гасят горски пожари
Следваща публикация
ВВС превозиха тежко ранен
2 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню