Авиошоу и въздушна обиколка за 100 годишнината

1 прочитания
alt

По случай 100 годишнината  от първия полет на български самолет  в българското небе – 13 август (25 август нов стил) се организирането на въздушна обиколка на знаковите български летища и авиошоу на летище Лесново, край София.

Въздушната обиколка на България ще се проведе на 24 – 25 август 2012 (петък и събота). Като продължение на нея, на 25 и 26 август, на летище Лесново ще се състои за първи път у нас международно състезание по аеробатика с пилоти от Великобритания, Словения, Сърбия, Хърватска и България. Сред атракциите, подготвени от организаторите, са и парад на лека авиация, състезания с моторни парапланери и скокове с парашут. Зрителите ще наблюдават и невероятната акробатична въздушна демонстрация на HAWKS OF ROMANIA.

Инициативеният комитет организиращ събитието, включва „Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България” (АОПА), „Българската асоциация на леката авиация” (БАЛА), фондация „Български ВВС“ и „Експо Тим” ООД.

Билети за авио шоуто могат да бъдат закупени от TicketPro.bg, или на касите на летище Лесново – в дните на събитието. Цената им е 10 лева при предварителна продажба онлайн или 12 лева на място. Билетите за ученици са по 5 лева, а деца под 7 години влизат безплатно.  

Свързани теми

Предишна публикация
ВВС отново в борба с горските пожари
Следваща публикация
Открит летателен ден на 6 октомври
1 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню