Ryanair спира полетите Пловдив – Франкфурт

0 прочитания
alt

Полетите Пловдив – Франкфурт Хан на Ryanair ще бъдат временно спрени от ноември 2012 г., с влизането на зимното разписание. Това съобщава директорът на летище Пловдив Дойчин Ангелов, цитиран от „Дарик” като според него причините за това са финансови.

Летищните такси се вдигнаха до нормалното си ниво от 1 май 2012 г., след като изтече срокът на двугодишна наредба за тяхното поевтиняване. Чакахме действието ѝ да бъде удължено, но въпреки уверенията, това още не се случва, заяви още Ангелов. Освен това част от общините, членуващи във Фонда за развитие на летището не плащат таксите, като редовен платец е само Пловдив, където бе гласувано и втора вноска за тази година.

Според Ангелов полетите до Франкфурт Хан ще бъдат възстановени от Ryanair по време на летото разписание за 2013 г., но реални гаранции за това няма, предвид факта, че нискотарифната авиокомпания оперира при стриктни гаранции за наличие на компенсационни инструменти и при намалени летищни такси. Дойчин Ангелов твърди, че ще има и редовни полети Пловдив – Истанбул и Пловдив – Бурса.

Свързани теми

Предишна публикация
Министър Ангелов: Не знам дали правителството е платило полетите на ВВС
Следваща публикация
ВВС возят правителството без пари?
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню