ВВС возят правителството без пари?

0 прочитания
alt

ВВС са извършвали полети в полза на правителството, без те да бъдат заплащани. Това съобщава информационият сайт Mediapool, цитирайки документ на МО, с който сайтът разполага.

Според Mediapool от услугите на ВВС се е възползвал основно премиерът Бойко Борисов, като общо правителството е ползвало 12 пъти вертолетите AS 532 Cougar и два пъти военнотранспортния самолет C-27J Spartan, който е бил изискван от вътрешния министър Цветан Цветанов. Общо са били направени 50 часа и 55 минути нальот.

Всички тези полети са били на стойност 251 569 лв. и според документа на Mediapool не са били покрити от Правителството, а тези разходи са взети от перо „бойна подготовка”. „Изпълнението на допълнително възложените специални полети и извършените непланирани разходи за тях, затрудняват изпълнението на летателните план-графици на авиобазите“, се казва в документа на МО.

За сега няма информация какво е било естеството на тези полети. От МО са дали обещание, че утре, 28 септември, ще бъде дадена по-точна информация за това какво са представлявали полетите и дали са били платени те.  

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair спира полетите Пловдив – Франкфурт
Следваща публикация
Екипажите на C-27J с нови способности
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню