Утре е откритият летателен ден в Граф Игнатиево

0 прочитания
alt

Утре, 6 октомври (събота), на територията на авиобаза Граф Игнатиево край Пловдив ще се проведе открит летателен ден по случай 100-годишнината на ВВС. Вратите на базата ще се отворят в 09,00 часа.

Откриването на празника ще се състои в 11,00 часа, а стартът на летателната програма е в 11,30 часа, като тя ще продължи до 13,45 часа. Достъпът до базата ще бъде до 15,00 часа. Времето ще бъде топло (до 28 градуса) и слънчево.

Летателната програма ще представи елементи от основните мисии и задачи които ежедневно изпълняват летците от различните родове авиация на Военновъздушните сили. Зрителите ще наблюдават действия на летателните екипажи по изпълнение на мисия „Air Policing” (прехват на самолет-нарушител и принуждаването му да кацне с последващо блокиране на пистата(, стоварване на въздушен десант, пожарогасене от въздуха, авиомедицинска евакуация на пострадал, спускане на командоси по способа „бързо въже”, маневрен въздушен бой между изтребители, сложен пилотаж на малка височина и други маньоври.

След финала на всяка задача във въздуха, авиационната техника ще рулира в непосредствена близост до линията на публиката. Зрителите ще наблюдават установяването на двигателите и действията на летците и екипажите след изпълнението на задачите.

Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характеристики на авиационната техника на въоръжение във Военновъздушните сили – МиГ-29, МиГ-21, Су-25, C-27J Spartan, Ан-30, Pilatus РС-9M, вертолети Ми-17 и AS 532 Cougar.

Пълната програма може да бъде видяна тук.

Областна дирекция на МВР – Пловдив предупреждава водачите на МПС, че са възможни промени в движението във времевия интервал от 09,00 до 15,00 ч.

При необходимост ще бъде спряно движението в посока гр. Карлово –Пловдив. За удобство и улеснение от МВР препоръчват посетителите на открития летателен ден да използват за придвижване междуградските автобуси и ж.п. транспорта. За посетителите в района на село Граф Игнатиево са обособени временно три паркинга, означени със знак Д-19 „Паркинг”.

С оглед необходимите мерки за сигурност, няма да бъдат допускани в района на авиобазата граждани, носещи в себе си оръжие (вкл. газови пистолети), в нетрезво състояние и такива, пренасящи много обемист багаж.

Свързани теми

Предишна публикация
100-години българска военна авиация (галерия)
Следваща публикация
Млади летци със самостоятелен полет на МиГ-29
0 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню