KAI разработва десантна версия на Surion

13 прочитания

Корейската самолетостроителна компания KAI ще разработи версия на вертолета Suiron, предназначена за базирана на десантни кораби. Морската пехота на Южна Корея се интересува от около 40 такива вертолета.

Програмата, заедно с разработката и придобиването, за новите десантни вертолети се оценява на около $713 млн. Работата по новия вариант може да започне през юли 2013 г. и да приключи през 2015 г., като серийното производство да започне веднага след това.

ВМС на Южна Корея разполага с два десантни кораба от клас Dokdo и планира да се сдобие с още два подобни кораба. Всеки от тях може да носи на борда си по 15 вертолета от среден клас предназначени за превоз на войски и товари.

KAI Surion ще получи подобрено радио оборудване, сгъващи се лопати на носещия винт, допълнителни резервоари и спасителна система в случай на аварийно приводняване. В момента за същите цели се използва вертолетите Sikorsky UH-60.

KAI Surion прави първия си полет на 10 март 2010 г. Машината има максимална излетна маса от 8700 kg и е предназначена за превоз на до 16 екипирани бойци. Разработвана е с помощта на Eurocopter затова има външен вид силно взаимстван от Eurocopter Puma. До момента въоръжените сили на Южна Корея, както и различни правителствени агенции са заявили около 100 машини от типа.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Румъния все по-близо до покупката на португалски F-16
Следваща публикация
Южна Корея взима AH-64 Apache
13 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню