Полетя MQ-4C Triton

3 прочитания

Новият безпилотен апарат на Northrop Grumman MQ-4C Triton предназначен за ВМС на САЩ изпълни първият си полет днес. Той се е състоял в Палмдейл, Калифорния и е продължил около час и 20 минути, като е достигната височина от 7000 m.

MQ-4C e сериозно модифицирана версия на RQ-4 Global Hawk, при който оригиналното наблюдателно оборудване е заменено с мощен радар за обзор на морската повърхност. ВМС на САЩ са поръчали 68 такива апарата, чиято доставка ще започне от 2016 г.

MQ-4 е част от програмата за замяна на морските патрулни самолети P-3C Orion, в която безпилотните апарати ще си партнират с Р-8 Poseidon, създаден на базата на Boeing 737.

Наскоро Австралия прояви сериозен интерес към покупката на MQ-4, но като цяло времената за машините създадени на базата на Global Hawk са тежки. ВВС на САЩ планира да се откаже от по-голямата част от своите RQ-4, тъй като те имат висока цена и технически проблеми. Германия, която планираше да вземе четири подобни апарата се отказа напълно от тях, след като стана ясно, че има непреодолими пречки към оперирането на машината в цивилно пространство.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Франция поръчва още NH90
Следваща публикация
Морската пехота иска да модернизира своите AV-8 Harrier
3 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Няма намерени публикации, свързани с темата

Няма намерени публикации, свързани с темата

Меню